Avis d'expert

En Finir Avec Les Dégâts Des Eaux: De L’Utilité Des Mini Pompes De Relevage De Condensats Sur Les Climatiseurs

Sofa

Elk jaar geven huiseigenaren en verzekeringsmaatschappijen miljarden dollars uit aan het repareren van waterschade die binnenshuis is opgetreden.

Om het risico te helpen verminderen, is het essentieel om de juiste werking en het onderhoud van de airconditioners te garanderen. Voordien werd de verwijdering van watercondensaten hoofdzakelijk gedaan door de methode van zwaartekrachtevacuatie.

Deze methode is echter over het algemeen niet langer haalbaar in de context van moderne infrastructuren. Tegenwoordig is ruimte overal ter wereld vaak een schaars en duur goed, vooral in dichtbevolkte stedelijke gebieden.

Condensaatverwijdering door zwaartekracht vereist in het algemeen installatie nabij een buitenmuur, anders zijn aanzienlijke leidingen vereist voor een goede ontluchting - met ruimte en de extra kosten die hieraan verbonden kunnen zijn!

Bovendien kunnen de problemen van waterlekkage geassocieerd met dit type evacuatie verre van zeldzaam zijn, leiden tot dure schade. De gezondheids- en veiligheidsrisico's zijn ook meervoudig, vanwege mogelijke bacteriegroei of schimmelvorming.

Er is een veel veiligere oplossing die verzekeringsmaatschappijen, besluitvormers in huizen en bouwers er goed aan doen om te promoten zodra ze de kans krijgen: de mini-condensaatpomp.

Hoewel deze technologie in sommige landen een regelgevingsvereiste werd, is het duidelijk dat de maatregel zou leiden tot een significante vermindering van waterschade en de gezondheids- en veiligheidsrisico's die gepaard gaan met systemen voor evacuatie door zwaartekracht - en dus zou resulteren in aanzienlijke besparingen voor zowel huiseigenaren als verzekeringsmaatschappijen.

Wat is een mini-condensaatpomp?

De mini-condensaatpomp is een specifiek type pomp dat wordt gebruikt om de watercondensaten van de airconditioners in een afvoerbuis te lozen. In tegenstelling tot evacuatiesystemen met zwaartekracht die een neerwaarts pad vereisen, kunnen de mini-condensaatliftpompen gemakkelijk water over vrij lange lengtes omhoog duwen.

Het werkingsprincipe is relatief eenvoudig. Zodra het condensaat een bepaalde drempel binnen de vuilwatertank bereikt, zorgt een detectieapparaat voor het activeren van de miniliftpomp. De laatste evacueert vervolgens de vloeistof totdat deze terugkeert naar een bepaald niveau, waaronder het stopt met aftappen.

Veel van de pompen die op de markt beschikbaar zijn, zijn niet revolutionair. Ze bevatten standaard mini-zuigers, dezelfde als die worden gebruikt in huishoudelijke koffiemachines. Deze conventionele technologie is niet geschikt voor condensaten die vaak verontreinigd zijn en meerdere deeltjes in suspensie bevatten.

Dit type zuiger heeft andere nadelen. De verplaatsing vindt alleen plaats onder invloed van de positieve halve cyclus van een wisselstroom. De stroom trekt de zuiger, die vervolgens door een veer wordt teruggeduwd. Dit is een inefficiënte technologie die bovendien aanzienlijke geluidstrillingen veroorzaakt.

Hoe zijn Sauermann Mini steelpan pompen superieur?

Sauermann mini condensaatliftpompen , zoals de  Si-30 , vertrouwen op gepatenteerde, gepatenteerde magnetische zuigertechnologie, waarbij het magnetische veld wordt gebruikt om permanente beweging te creëren over de gehele cyclus van een wisselstroom. Dit resulteert in zowel een toename van het debiet als een significante vermindering van het geluidsniveau (alleen 20 dBA).

De pomp is aantrekkelijk voor installateurs en distributeurs omdat deze gemakkelijk te installeren is en het interieurontwerp van de klant niet verstoort (omdat er geen lelijk leidingsysteem voor nodig is).

De pomp vermindert ook het risico op bacteriële besmetting inherent aan de aanwezigheid van stilstaand water (terugslagkleppen voorkomen stagnatie of vloeistofafvoer). Deze meerdere bedrijfsmiddelen vertalen zich in verbeterde prestaties, grotere duurzaamheid en ongeëvenaarde veiligheidskenmerken.

De superioriteit van Sauermann-pompen wordt al heel lang in veel landen erkend. In de afgelopen 40 jaar zijn er wereldwijd niet minder dan 10 miljoen Sauermann-pompen geïnstalleerd.

In een tijd waarin overheden, bouwers en installateurs de kenmerken zijn van bouwveiligheid, groene technologie en preventief onderhoud, is de Sauermann mini condensaatliftpomp de ultieme oplossing om de schade aan te pakken. water.

Ajouter un commentaire

Restricted HTML

  • Balises HTML autorisées : <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Les lignes et les paragraphes vont à la ligne automatiquement.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.